sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Mistä iso (mutta edullinen) ruokapöytä?

Ruokapöydästä meinasi tulla pieni stressi, sillä vielä maaliskuussa, viikko ennen muuttoa, google kävi kuumana hakusanoilla "iso, pitkä, leveä ruokapöytä". Koska ruokailutila sen sallii, halusimme pöydän, jonka ympärille saa helposti kymmenenkin syöjää. Leveyttä sai olla vähintään 100cm. Niin ja tyylikäskin sen tuli olla.

Sinänsä isoja ruokapöytiäkin oli tarjolla, mutta hinnat tuntuivat olevan pilvissä. Kunnes sitten eräänä iltana tärppäsi. Nettikauppa Room21:stä lähti tilaukseen Arc220 ruokapöytä>>>. Koko 220x100 ja hinta tarjouksessa toimituskuluineen alle 600 euroa. Nyt kun Romuritarilta tilattu lankkupenkkikin (tarinaa penkistä täällä>>>) on saatu ruokapöydän ääreen, voi pöytää esitellä enemmän. Tässäpä tämä:

Arc220 iso ruokapöytä ja Romuritarin pitkä lankkupenkki.

Vain tuolit puuttuvat


Pöytä- ja penkkiongelma ratkesivat, mutta tuolien hankinta on vielä vaiheessa. Pöydän ympärille tulee kokoelma erilaisia tuoleja. Kuvassa oleva musta tuoli saa jäädä, Stokken Trip Trap puolestaan väistyä, kun nuorimmainenkaan ei siinä oikein enää suostu istumaan. Takana näkyvä betonijakkara jää, ja lisäksi Artekin aikanaan harmaaksi maalattu tuoli käsitellään uudestaan tilan väriläiskäksi, minkä jälkeen sekin on tervetullut pöydän ääreen. Lisäksi hakusessa on vielä valkoinen tuoli sekä muutama jakkara.

Vepsäläisen betonijakkara ja Artekin uutta käsittelyä odottava tuoli.
Vepsäläisen betonijakkara ja Artekin uutta värikäsittelyä odottava tuoli ovat osa ruokapöydän kokonaisuutta.

Lankkupenkkiin olemme oikein tyytyväisiä. Penkki ei jousta, vaikka pituutta on 220cm ja väritys sopii niin pöytään kuin lattiaan. Itse asiassa väri on lähes identtinen portaiden askelmien kanssa.

Romuritarin pitkä lankkupenkki Arc220 ruokapöydän rinnalla.


Pöytä ehdittiin jo kertaalleen vaihtaa, kun ensimmäisen mukana tulleet ruuvit tulivat pöytälevystä läpi. Uutta pöytää odotettiin kuukausi, ja hulluinta oli, että sen mukana tulivat kahdet ruuvit: sekä oikeat että ne ylipitkät!?! Tällä kertaa ylipitkät jäivät ruuvaamatta ja pöytä saatiin kasaan. Tykkäämme pöydästä kyllä kovasti. Runko on öljyttyä tammea ja levy laminaattia, joka on helppo pitää puhtaana, vaikkakin pyyhintäjäljet jäävät aika helposti näkyviin. Mutta suositeltavien listalle menee tämäkin. Värejä ja kokoja on muuten saatavilla muitakin.

Ja vaikka suurimmaksi osaksi pöydän ääressä olemme vain me neljä, niin iso pöytä on ihana.

8 kommenttia:

 1. Hieno pöytä! Ja kyllä pöydällä pitää kokoa olla jos on tilaakin. ;) Mä olen visioinut mielessäni pöytää jonka jalat olisivat mustaa metallia ja kansi vaneria. Joko vaaleaa tai mustaksi petsattua. Me teetettäisiin jalat paikallisessa metallintyöstöpajassa ja mies tekisi kannen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Ja samaa mieltä: pöydällä saa kyllä olla kokoa. Ihanaa, kun on kerrankin tilaa ihan vain vaikka kattaukselle :)

   Poista
 2. Meillä on ihan sama ongelma, enkä ole vielä ratkaisua löytänyt. Tai tavallaan olen, pöytä pitää tehdä itse. Meillä pöytä pitäisi olla 240x90, ja vielä sellainen että jalat ovat aika nurkissa, jotta pitkälle sivulle mahtuu neljä tuolia rinnakkain. Nyt odottelen että isäpuoli ehtisi hitsaushommiin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on jo lähtökohtaisesti arjessa tuplasti pöydän ääressä istujia, joten ymmärrän hyvin, että pöydän pitää olla iso. Jännä, että niitä on niin hankalasti tarjolla, mutta iso onni on, jos teko onnistuu itseltä tai lähipiiristä! Me mietittiin alkuun terassipöydän tekemistä itse, mutta lopulta Jyskin tarjous voitti senkin idean... ehkä ihan hyvä niin, sillä isolla todennäköisyydellä terassi olisi edelleen ilman pöytää ;)

   Poista
 3. Kaunis pöytä ja sopii kyllä hyvin yksiin tuon penkin kanssa :)
  Meillä on myös uusi iso 10-hengen pöytä (250x100) haaveissa, mutta toteutus jäänee vielä tulevaisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja kaikki aikanaan. Meillä pöytä oli ihan must, sillä entinen laitettiin myyntiin jo tokassa väliaikaismuutossa. 250x100 kuulostaa ihanalta koolta, toivottavasti siis näemme sen tulevaisuudessa ;)

   Poista
 4. Minä haaveilen myös isosta pöydästä. Jostain syystä olen lukkiutunut ajatukseen 140x200 -pöydästä. Siihen mahtuisi molempiin päihin kaksi tuolia, eikä tulisi niin hurjan pitkä pötkö (meitäkin kun on monta). Eihän tuollaista mistään löydy, että omin kätösin pitäisi tehdä :) Teidän pöytä on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Ja kiva, kun löysit blogini! Kävin jo lueskelemassa omaasi, ja tosiaan: teillä on pöydässä jo valmiiksi vähän ahtaampaa, joten nuo mitat tulisivat tarpeeseen :) Isoja pöytiä on hurjan vaikea löytää, ja etenkin isoja ja leveitä, jollaisesta me haaveilimme terassille. Vaan haaveiluksi jäi. Hurjasti tsemppiä rakennusprojektiin!

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!