keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Löytö tontin reunalta

Kesän edetessä huokailin tuskissani, kun tontin rajalta alkaa tällainen pöpelikkö:


Round-uppi oli jo valmiina suihkimaan heinät kumoon, tai ainakin estämään niiden leviämisen tontin puolelle, kunnes tein lähempää tuttavuutta pöpelikköön. Pensaiden kätköistä löytyi nimittäin v-a-l-t-a-v-a määrä näitä kaunokaisia:


Jippii! Meidän tontilla, tai siis tosi asiassa tontin ulkopuolella, mutta kuitenkin muiden ulottumattomissa, kasvaa todellinen vadelmakeidas. Ja onneksi kasvaa nimenomaan tontin rajojen takana, sillä muuten ne olisivat joutuneet viime kesänä kaivurin kitaan.

Huomenna uhmaan ötököitä ja marssin ämpäri kädessä marjastamaan. Tänään nelivuotiaamme keräsi mummonsa kanssa hetkessä tämän saaliin (tai tuplat tästä, mutta puolet oli jo ehtinyt kadota parempiin suihin):


Saa nähdä, josko ämpäri riittääkään.

4 kommenttia:

 1. Meilläkin kasvaa tuolla kaupungin puistokaistaleella vadelmia. Ensi kesän projektina olisikin raivata tuolta kaupungin puolelta heiniä ja vesakkoa pois, jottei leviäisi meidän puolelle. Mutta vadelmat säästetään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja villivadelmat on vaan niin hyviä! Marjastusiloa siis sinnekin :)

   Poista
 2. Ne leviää aivan holtittomasti niinkuin kasvustosta varmaan näkikin. Kannattanee laittaa jokin juurimatto tai muu este pöheikön ja tulevan pihanne välille, muuten vattuja alkaa nousta nurmikolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Lyde vinkistä! Mieluummin pidän ne tosiaan tuolla pusikossa kuin tulevalla nurmella. Täytyy laittaa asialistalle!

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!