keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Kannattiko sisäovien magneettilukoista maksaa

Voi kamala sentään, viimeisestä tekstistä on tasan kuukausi aikaa! Hävettää. Siellä te monet painatte hommia keskellä rakennusprojektia, iltojen pimetessä, ja silti bloginne päivittyvät tasaista tahtia. Ja itselläni ei muka ole aikaa blogata, täältä valmiin kodin suojista. On siis aika ryhdistäytyä.

Mielessä on ollut kirjoittaa yhdestä joka päivä eteen tulevasta asiasta: sisäovien magneettilukoista.

Magneettilukko sisäovessa.
Magneettilukko sisäovessa.
Lukon kieli on piilossa oven ollessa auki.

Skaala sai meille myytyä magneettilukot sisäoviin muutaman satasen lisähinnalla, ja lupasin niistä aikanaan kirjoittaessani palata myöhemmin käyttökokemuksilla (kirjoitus täällä>>>). Nyt käyttökokemuksia on kertynyt, joten tässäpä arviota lukoista.

Magneettilukon ominaisuudet - totta vai tarua


Magneettilukko tarkoittaa käytännössä sitä, että lukon kieli ei näy oven ollessa auki eikä kahvaa tarvitse painaa ovea sulkiessa vaan lukkopesän magneetti nappaa kielen sisäänsä automaattisesti. 

Magneettilukoista sanotaan, että ovi sulkeutuu äänettömämmin ja auki ollessaan ovi on tyylikkäämmän näköinen.

Tyylikkyydestä olen samaa mieltä, ei sinänsä että lukon kieli itseäni olisi koskaan häirinnyt, mutta ei magneettilukollinen ovi ainakaan huonommalta näytä.

Magneettilukollisessa ovessa lukon kieli on piilossa oven ollessa auki.

Siihen samanmielisyyteni ominaisuuksista loppuvatkin. 

Ainakaan meidän ovissa lukkopesä ei kovin automaattisesti kieltä nappaa, vaan ovi pitää selkeästi painaa kiinni. Ja mitä tulee oven äänettömämpään sulkeutumiseen, niin valitettavasti tämäkään ominaisuus ei pidä lainkaan paikkaansa, oikeastaan päinvastoin. Koska ovi pitää painaa kiinni, lukko kolahtaa ikävästi kiinni mennessään. Magneettilukottomassa ovessahan kahvasta kääntämällä voi itse säätää kielen vauhdin, eli kolahduksen voimakkuuden.

Kannattiko magneettilukoista siis maksaa ekstraa? Ei todellakaan. Vaikka ne eivät elämää sentään suuremmin häiritse, niin tällä lailla toimivina ne ovat jopa huonommat ja äänekkäämmät kuin tavalliset lukot.

16 kommenttia:

 1. Hei! Kaipailen monesti juuri käyttökokemuksia kodin eri yksityiskohdista, joten oli oikein mukavaa, että kirjoitit tästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Todellisia käyttökokemuksia pitäisikin jakaa enemmän, koska niistä vasta vinkkejä saakin. Pitääpä laittaa tällaisia jatkossakin.

   Poista
 2. Hei! Hienoa, että blogissa nostetaan myös esille valintoja, joita olisi voinut tehdä toisin. Aika usein niistä ei viitsitä kirjoittaa. Hatun nosto tälle tekstille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hyvä vain, jos joku pystyy välttämään samat virheet tosielämän käyttövinkkien kautta. Tosin tämän osalta pitää tietysti muistaa, että puhun kokemuksesta vain Skaalan magneettilukkojen osalta, jollain muulla valmistajalla lukot voivat toimia hyvinkin. Jos jollain on kokemusta toimivista magneettilukoista, vinkatkaahan tänne!

   Poista
 3. Hei! Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta sekä kokemuksista rehellisesti kerrottuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, ja kiva kun löysit tänne ja kommentoit! Loisteliasta raksaprojektia teille!

   Poista
 4. Kiitos, eipä tarvitse harkitakaan. Nämä ovat juuri niin hyödyllisiä postauksia. On teillä hyvän näköiset ovet ja painikkeet. Me myös valittiin ulko-oviin vastaavanlaiset tummat painikkeet abloylta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta! Tummiin painikkeisiin ja itse oviin, etenkin ovien väriin, ollaan oltu oikein tyytyväisiä. Ja onneksi sisäovet vessoja lukuunottamatta ovat pääosin auki, joten eivät nuo lukotkaan elämän tasapainoa saa täysin horjumaan :)

   Poista
 5. Kiitos tästä kokemuksesta. Nämä on niitä hienouksia joita itsekin olen pohtinut. Eipä tarvi enää pohtia. Harmi, että meni sijoitus hukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä(kin) tuntui silloin aikanaan niin suurelta elämän ja kuoleman kysymykseltä, joista moni näin jälkikäteen ajateltuna sai aika suuren painoarvon ja tuntien googlettelun ja mietinnän osakseen...ja sitten loppupeleissä osaa valintoja ei enää edes muista/huomaa tai valitettavasti tässä tapauksessa arvosta :D

   Mutta painotan tosiaan, että meidän kokemus on tietenkin vain Skaalan ovista/lukoista, muilla voi olla tietenkin toimivampaa, mutta joka tapauksessa nyt voin sanoa, etten sijoittaisi tähän (turhaan) ominaisuuteen.

   Poista
 6. Hei! Tämä oli kiva postaus. Toivoisin lisää käyttökokemuksia ja esimerkiksi mitä valintoja teitte lastenhuoneisiin ja kodinhoitohuoneeseen!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiva, että käyttökokemuksesta on hyötyä! Lastenhuonepostaus on tulossa tässä lähiviikkoina, kunhan saamme sisustuksen valmiiksi. Kyllä vain, pikkaisen on nämä sisustusviimeistelyt kestäneet... Mutta nyt lasten leikkihuone alkaa olla viimeistelyjä vaille valmis. Ja kodinhoitohuoneesta on pitänyt kirjoittaa jo iät ajat, ongelma on, että aina siellä tuntuu olevan härdelli päällä (jotain kuivumassa, säilössä tms.), enkä ole jaksanut siistiä sitä kuvauskuntoon ;) Mutta nyt otan itseäni niskasta kiinni, lupaan.

   Poista
 7. Markkinoilla on paljon tarjolla kaikenlaisia lisävarusteita, nippeleitä ja vipstaakeja. Valinnan äärellä ei aina tiedä kannattaako niiden hankinta vai ei?! Siksi onkin mukava lukea käyttökokemuksia muilta ja vinkkejä valintoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Ja juuri sillä valinnan hetkellä ne usein tuntuvat elämää suuremmilta, jopa must have, päätöksiltä :D Lopulta aika montaa lisävarustelua ilman pärjää oikein hyvin, ja ei niitä jälkikäteen enää muistakaan. Toki monet ekstrat lisäävät ihan kodin käyttömukavuutta, mutta tämä nyt valitettavasti ei.

   Poista
 8. Hyvä postaus, täytyy vielä miettiä sijoitetaanko meillä muutamassa tilassa magneettilukkoihin vai ei. Uksetehtaan magneettilukot kyllä tuntuivat todella toimivilta, mutta tunnistan kyllä muutamankin käyttötapauksen tekstistäsi. Ja aika usein sisäovet ovat käytössä "kiinni" eli raollaan eivätkä oikeasti kiinni..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kokemus koskee tosiaan vain Skaalan lukkoja, joten muilla voi olla oikeinkin toimivia. Kesällä muuten tuli eteen sellainenkin asia magneettilukkojen tarpeettomuutta vastaan, että osa ovista eli ja turposi selvästi, jolloin magneettilukko toimii tietysti vielä vähemmän, kun ovi pitää ihan vetää/painaa kiinni. Mutta totta, että vessan ovia lukuunottamatta ovet ovat useimmiten auki, jolloin magneettilukko on ihan tyylikäs vaihtoehto.

   Poista

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!