sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Aika käsitellä terassi harmaaksi

Viime aikoina muutamakin blogin lukija on kysellyt, miltä terassimme tällä hetkellä näyttää. Kyselyt liittyvät viime kesän postaukseen >>, jossa iloitsin löytämästämme Sioo Wood Puunkäsittely -aineesta>>. Meillehän tarjoutui mahdollisuus testata Sioota blogiyhteistyönä maahantuojan, Rakennuskemian, kanssa. Jos kaikki olisi sujunut kuten siellä kuuluisassa Strömsössä, niin nyt postaisin teille mallikuvia vuoden verran harmaantuneesta terassista. Vaan kuinkas kävikään. Ei uutta auringon alla, terassi näyttää vielä tältä:



Terassi ennen Sioo Wood Puunkäsittelyä


Sillä meillehän sattui pikkuinen kämmi. Olimme ajatelleet käsitellä terassin viime elokuun hellejaksolla, mutta niinpä vain juuri käsittelyviikonloppuna alkoivat sateet, emmekä uskaltaneet käsittelyä tehdä. Käsittely koostuu nimittäin kolmesta vaiheesta, joiden välissä (tai heti jälkeen) ei saa sataa eikä toisaalta olla alle 5 astetta lämmintä. Sen jälkeen yhtenäistä täysin sadetonta viikonloppua ei tullut ennen syyskuun puoliväliä, jolloin yksi viikonloppu näytti lupaavalta.

Päätimme kuitenkin kysäistä Rakennuskemialta vahvistusta, ja heidän neuvonsa oli jättää käsittely kuitenkin seuraavaan kevääseen. Jo saderiskin ja kylmien öiden takia, mutta myös siksi, ettei ollut yhtään huonompi asia, että antaisimme kyllästetyn puun kuivua ja haihduttaa kyllästysaineita vielä puoli vuotta,

Vaan nyt odotus on ohi: kevät tuli ja näiden kimppuun käytiin tänään heti aamusta:

Terassinkäsittely Sioo Puunkäsittelyllä koostuu kahdesta vaiheesta

Tällä kertaa emme nimittäin aikoneen missata tilaisuutta. Huomenna on vuorossa kakkosvaiheen käsittely, eli vasemmanpuoleinen kanisteri. Kerron käsittelystä sen jälkeen vielä tarkemmin ja sitten vain jäämme seuraamaan, miten puu alkaa muuttaa väriään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdumme kovin, jos kommentoit!